Salzburg télen, avagy Mozart városa hatalmas hóesésben!

Salzburg télen….

Családi hétvége Mozart városában!

Legelső utazásom Fireflies klubtagként egy Salzburg-i hotelbe vezetett 2019 januárjában a feleségemmel és 21 hónapos kislányommal.

Ez a hotel a vasútállomáshoz közel található Windham Grand Conference Center. Mi vonattal utaztunk Budapestről, kb. 5 óra volt az út. A Fireflies oldalán 3 éjszaka reggelivel 68 500 Ft-ba került hármunknak, míg ugyanez a booking.com oldalán 209 410 Ft lett volna.

Felső kép nálunk, az alsó egy másik foglaló portálon

A hotel egyébként 4 csillagos, van saját edzőterme, szaunája, fürdőmedencéje. A wellness részleget délutánonként és esténként ki is használtuk.
Kislányom nagyon élvezte a pancsolást, nem volt túlzsúfolt a medence és a környéke sem.
A reggeli svédasztalos volt, tehát volt minden, mi szem-szájnak ingere. Mivel elég hideg volt, ezért még otthon lefoglaltunk a webirodámon keresztül egy Hop-on Hop-off városi buszos túrát is. Kényelmesebb volt így felkeresni Mozart városának nevezetességeit. Először Mozart szobrát néztük meg, utána Hohensalzburg várába vezetett az utunk. Innen belátni az egész várost, valamint a környező csodálatos hegyeket. A várból siklóval (Festungsbahn) jöttünk le. 

Getreidegasse

Ezután a híres Getreidegassén sétáltunk végig, vettünk eredeti Mozartkugel-t is. Megnéztük Wolfgang Amadeus Mozart szülőházát a Getreidegasse 9. szám alatt.
Másnap szintén a turistabusszal jártuk be a többi állomást. Elsőként a Mirabell-kastélyt és annak kertjét néztük meg. Ez napjainkban romantikus esküvők színhelye. Mindenképpen visszalátogatunk még ide tavasszal vagy nyáron is, hogy megcsodáljuk a szökőkutat és a. virágokat.
A következő állomás a Leopoldskron kastély volt. Ez egy hajdanvolt hercegérsek családi rezidenciájául szolgáló épületegyüttes, valamint itt forgatták a „Muzsika hangja” című filmet.
Napjainkban meg is lehet szállni a kastélyban. Található mellette egy csodás tó, ami mellett sétálgattunk is a friss levegőn. Tiszta időben látni lehet a mesebeli hegyeket a távolban.

Kislányunk is nagyon élvezte a kilátást a siklóból.

A Hellbrunni kastélyt csak a buszból néztük meg, mert nagyon elkezdett havazni. Nagy kiterjedésű parkját főleg nyáron érdemes felkeresni. A hellbrunni vízi játékok a víz, a fény és a zene felejthetetlen összjátéka.
A busszal visszamentünk a Getreidegasséra (sétálóutca), ahol ettünk egy jót. Mivel csillapodott a hóesés, ezért megnéztük a Salzach folyót, átsétálva egy hídon. Felültünk a buszra, ami elvitt minket a vasútállomásra, ahonnan a hotelünk 3 perc sétára volt. Egy kis szusszanás után még utoljára wellnesseztünk egy jót, mert másnap indultunk haza. A vonat indulása előtt még volt időnk a közeli bevásárlóközpontban (Forum) is körülnézni egy kicsit. A vonatút hazafelé is gond nélkül telt, pontosan érkeztünk meg a Keleti Pályaudvarra estére.

Összességében nagyon elégedetten távoztunk Salzburgból, és megállapítottuk, hogy biztosan visszatérünk még Mozart szülővárosába.

Viszlát Salzburg ! Nem sokára újra jövünk!

10 thoughts on “Salzburg télen, avagy Mozart városa hatalmas hóesésben!

 1. Kriszta says:

  Gyönyörű hely, nívós és kedvező árú szállás!!! Nagyon ügyesen megszervezted! Érdemes Veled együtt utakat szervezni!

  Válasz
 2. Bernadette says:

  Régi vágyam Salzburg, újra kedvet kaptam hozzá a beszámolód alapján.

  Válasz
 3. Nóra says:

  Az ilyen kedvezményes ajánlatokat imádom! Egész különleges gyöngyszemekre lehet bukkanni.

  Válasz
 4. Angéla says:

  Régóta tervezem, egyre motiváltabb vagyok hogy végre kijussak! Köszönöm

  Válasz
 5. Tibor says:

  A vonatos utazás nekem is tervbe van véve ebbe az irányba, ezek szerint érdemes belevágni, télen pedig még kényelmesebb is. Köszönet a beszámolóért és a részletekért, így könnyebb lesz utat szervezni! 🙂

  Válasz
 6. Ildikó says:

  Ez a 4*-os hotel nagyon klassz lehetett, és óriási összeget spóroltál a Fireflies jóvoltából! Még nem jártam itt, köszönöm az ötletet!

  Válasz
 7. Buda says:

  Eddig is vágytam ide, de most még jobban szeretnék menni.

  Válasz
 8. Mónika says:

  Nagy élmény lehetett, gyönyörű környèk, köszi a leírást!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük