Rettegsz vagy velem tartasz? Ez itt a kérdés! A döntés a te kezedben!

Olvasd el a blogom és tarts velem!

A félelem csupán egy ember alkotta ördög eszköze!” – Napoleon Hill

A koronavírus megjelenése óta az emberek egész nagy százaléka egyre jobban fél, hogy őket is elkapja ez a fránya vírus. Te is közéjük tartozol? Miért? Ne légy pesszimista, légy optimista és tekints a világra pozitívan!

Olvastam egy könyvet nem is olyan rég, amiben a szerző az ördöggel készít egy interjút. Ebben az interjúban az ördög elmondja, hogy milyen eszközökkel tudja az embereket magához dédelgetni. Az egyik ilyen eszköz maga a félelem. Aki fél, az akaratán kívül az ördög oldalára áll. Hogy miért? Mert ha félsz, akkor rettegsz és ha rettegsz, el fog jönni az, amitől félsz, azaz valóssággá válik. Ezt szeretnéd? Szerintem nem! Légy tehát optimista! Tudom, tudom: ne én mondjam el Neked, hogy… de kérlek hallgasd, azaz olvasd végig írásom. Megpróbálok Neked egy olyan nézőpontot mutatni, ami miatt remélhetőleg ezt olvasva egy kicsit pozitívan tekintesz a világra. 

Kezdhetjük?

Mivel hozzám nagyon közel áll a történelem, ezért azon keresztül próbálom meg megközelíteni ezt az egész vírus históriát. Nézzük meg röviden mit éltünk túl mi emberek, hány és hányféle betegséget, amire azt mondták a maga idejében, hogy ez a világvége, most aztán kihal az emberiség.Vegyünk át néhány ilyen betegséget időrendi sorrendben:

 1. Bubópestis, azaz a fekete halál: az emberiség történetében ez volt a legpusztítóbb pestis járvány, ennek a járványnak köszönhetően 4 év alatt több mint 150 millió ember halt meg és tudjátok honnan indult? Kínából, a Selyemúton érkezett Európába. Azt tartják, hogy ekkor a 14.század közepén Európa lakosságának több mint a fele meghalt. Ahogy akkor mondták, a gyengék elestek, az erősek, akiknek volt életcélja, életben maradtak. A pestis nem válogatott kicsit és nagyot, gazdagot és szegényt, mindenkit utolért, mégis életben maradt az emberiség. Emlékeztek mit mondott a miniszterelnökünk? Azt mondta, csak az öregekre és a krónikus betegekre halálos, mi többiek akár lábon is ki tudjuk hordani anélkül, hogy tudnánk róla és ha ügyelünk az öregekre és a betegekre, akkor ők is, csak rajtunk múlik.
 2. Kolera: Európát a 18. században érte el, viszont már jóval előtte jelen volt Ázsiában, ahol a mai napig elő-előfordul. Egyes feljegyzések szerint már i.e. 400 körül is pusztított Indiában. Ez inkább a szegények járványa volt, mivel a szennyezett víztől lehetett megfertőződni. Az emberiség túlélte, mondanom sem kell.
 3. Spanyolnátha: a múlt század elejének legnagyobb járványa volt, az emberiség 4-6 %-át pusztította ki. Akárcsak a napjainkban tomboló koronavírus, ez is az influenzának volt az eddigi legtöbb áldozatot hozó egyik járványa. Az, hogy akkor ez sok áldozatot követelt, közrejátszott az első világháború is. Mivel a nagy világégés után a gazdaság romokban hevert, az emberek éheztek és nagyon gyengék voltak. Ismerős? Mit mondtak a koronavírusról? A betegekre és az öregekre veszélyes!
 4. A 21. században volt már madár- és sertésinfluenza is, de ezek nem jelentettek világméretű ijedelmet.
 5. Koronavírus: jelenleg miatta pánikol az emberiség! Egyre több és több áldozatot követel, nem tudjuk mikor lesz vége. De legyünk optimisták, tekintsünk előre, mint minden eddigi járványnak, ennek is vége lesz, vagy valamilyen módon ez is gyógyítható lesz és akkor már fogunk tudni vele együtt élni.

Ennyi lett volna a történelmi áttekintés, mielőtt viszont tovább lépnénk egy gondolat: emlékeztek gyerekként hogyan tekintettünk a világra? (Ha nem emlékszel, kérdezd a gyereked, Ő hogyan tekint). Mindannyiunknak volt egy álma, terve, aztán lett egy másik, majd megint egy másik, amíg volt célunk, addig boldogok voltunk. Aztán sokunkat az élet más területekre sodort, elvesztettük az álmainkat, az ördög fogságába kerültünk. Ezzel én is így voltam, míg nem találtam rá és nem olvastam el „Napoleon Hill – Túljárni az ördög eszén” című könyvét.  

Ezt a könyvet mindenkinek ajánlom

Azóta, hogy ezt a könyvet elolvastam, az élethez való hozzáállásom teljesen más lett, azt mondhatom, hogy akkor jöttem rá igazán, miért jobb, ha az ember optimista. No nem azért, mert akkor kikerül az ördög bűvköréből, hanem azért, mert ha félelem nélkül mindent előrelátóan tervez és soha semmit nem ad fel és akkor bármit túl tud élni, bármit el tud érni az életben.

Tarts velem és építs egy saját vállalkozást, keress pénzt addig is amíg a karantén tart. Hogy hogyan? Írj e-mailt vagy keress meg a Facebookon és megmutatom, hogyan lehet szabad életed!! Merj élni! Légy optimista! Tekints a jövőbe, teremtsd meg azt a világot, amit gyerekként elképzeltél és az álmaid velünk valóra válnak

6 thoughts on “Rettegsz vagy velem tartasz? Ez itt a kérdés! A döntés a te kezedben!

 1. Angéla says:

  A jövőbe kell tekinteni, és ezt nagyon jól megfogalmaztad az írásodban.

  Válasz
 2. Kriszta says:

  A legjobb tanács most, hogy legyünk optimisták és tekintsünk pozitívan előre! Igazad van!

  Válasz
 3. Ildikó says:

  Teljesen igazad van! Ha optimistán nézel az életre megtalálod a nagyszerű megoldásokat, amikkel valóra válthatod az álmaidat!

  Válasz
 4. Ádám says:

  Így van. Csak is így, optimistán lehet hozzáállni az élethez. A könyvet is be fogom szerezni.

  Válasz
 5. Buda says:

  Nagyon jó gondolat, nem szabad negatívnak lenni, mert az elvonja a figyelmed a fontos dolgokról. És akkor az álmok se válnak valóra.

  Válasz
 6. Mónika says:

  Köszi István, épp most fejezek be egy könyvet és azon tűnődtem, melyik legyen a következő! Ez már régóta vár rám, neki is ugrok, felcsigáztad az érdeklődésemet!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük