A mesés Toscana felfedezése kis gyerekkel!

Élménybeszámolómban elmesélem Neked, hogy hogy zajlott a nyaralásunk a 3 éves kislányunkkal és a 7 éves fiúnkkal. 

Eddig nem nyaraltunk csak a Balaton minden nyáron, azaz nem hagytuk el az országot, amivel egyáltalán nincs baj mert imádom a Balatoni nyarakat.Miután ráakadtam erre az utazói közösségre el határoztam, hogy mostantól minden évben elutazunk valahová.

Sok minden van a bakancslistánkon és nagyon hálásak vagyunk a Shiftyy-tour adta lehetőségnek, hogy élvezhetjük azt, hogy ma már beszerzési áron tudunk utazni a világ bármely pontjára.

Bakancslistánkról elsőként Olaszországot húztuk elő.

A feleségemmel mint ketten Olaszország imádok vagyunk, szeretjük az olasz ételeket, az olasz mentalitást, így nem volt kérdés, hogy ide megyünk első Shiftyy-tour utazóként nyaralni.

Már csak azt kellett eldönteni, hogy melyik régiót válasszuk ki magunknak. Végül a választásunk Toscanára esett.

Nagyon sok úti kritikát és ajánlást olvastam családi nyaralásként a legtöbben Riminit és Bibiónét ajánlják, de mi nem nagyon szeretjük a turista tömeget és szerettünk volna egy kicsit nyugisabb övezetet keresni. Megnyitottam a Google maps-et és nézegettem a tengerpart mellett fekvő városokat és rábukkantam egy gyöngyszemre : Piombino.

Amiről utána olvasások után a következőket tudtam meg:

Piombino egy kikötő város, Toscanában Livornó megyében található, nem tartozik Olaszország legkeresettebb üdülővárosai közé, így partjainál zavartalanul strandolhatunk és gyönyörű kilátás nyílik innen az Elbára és a kisebb szigetekre. 

A sziklástól a finom homokos tengerpartig megtalálunk mindent,a vízminőség majdnem minden részen kiváló értékelést kapott. Látnivalók is bőven vannak a környéken. Pisa alig 110 km-re volt tőlünk, az Elba velünk szemben. A gyerekeknek jobbnál jobb játszóterek, játszóparkok mindenütt.

Na ez kell nekünk nem kérdés, hamar beléptem a saját utazási irodámba és rákerestem Piombino -ra, sokat nem kellett keresnem hamar találtam egy nekünk megfelelő szállást jóval a piaci ár alatt.

10 Napot töltöttünk a városban egy gyerek barát apartmant béreltünk, ahol minden kényelmünk meg volt. Saját konyhával felszerelve, magunknak főztünk napközben, esténként pedig kijártunk a városba vacsorázni.

 Piombino legfőbb látnivalója a Piazza Bovio ez egy gyönyörű hatalmas tér egy világítótoronnyal , ahogy kisétálunk a végére álomszép kilátás tárul elénk. 

Piazza Bovio

Piombinoról még azt kell tudni, hogy ez egy kis kikötő város Toscanában, Livorno megyében található, viszonylag csendes kis környék, a turisták által még nem felkapott hely. Így partjainál zavartalanul strandolhattunk és gyönyörködhettünk a csodálatos kilátásban. A távolban látszott az Elba-sziget, valamint több kisebb sziget is.

A sziklástól a finom homokos tengerpartig megtalálunk mindent,a vízminőség majdnem minden részen kiváló értékelést kapott. Látnivalók is bőven vannak a környéken. Pisa alig 110 km-re volt tőlünk, az Elba velünk szemben. A gyerekeknek jobbnál jobb játszóterek, játszóparkok mindenütt.

Szállásunk tökéletes volt, hatalmas teraszunkról csodálatos kilátással az Elba-szigetre.

A Piazza Bovio nagyon tetszett mindannyiunknak, hisz ez a gyönyörű hatalmas tér a végében egy világítótoronnyal csodaszép, ha erre jársz mindenképpen nézd meg. Ahogy kisétálsz a világítótoronyhoz meseszerű kilátás tárul eléd. 

Gyakran töltöttük a délutánokat a városban barangolva a csodás kis szűk utcácskák minden sarkon rejtegettek valami látnivalót. A második nap felfedeztük a helyi piacot, ahol gyönyörű friss zöldségeket, gyümölcsöket tengeri finomságokat vásároltunk szinte minden nap sokkal kedvezőbb áron mint a szupermarketekben.

Szállásunktól nem messze találtunk egy szuper kis kávézót, ahol minden nap eltudtuk fogyasztani a reggelit. A gyerekek limonádét ittak, valamint különböző süteményeket fogyasztottak, mi a feleségemmel meg kávéztunk és croassant ettünk ahogy azt olaszok is teszik minden reggel. 4 fő számára 6 €-t fizettünk. Igaz milyen jó kis étterem volt csak 6 € volt a reggeli 4 fő számára. Jó oké ebből kettő gyerek, de akkor is magyar honban hol találsz ennyiért?

Itt tartózkodásunk 4. napján ellátogattunk Pisába és ha már itt voltunk természetesen megtámasztottuk a ferde tornyot is. 🙂 

Nehogy eldőlj… 😀

Minden nap más strandot látogattunk meg, nagyon sokat láttunk ezalatt a 10 nap alatt, de nekünk mind közül a legjobban a Vada strand tetszett.

a számunkra csodálatos Vada strand egy része

Az itteni strandok  kuriózuma a fehér homok és a türkiz színű tengervíz, ami azt az érzést váltja ki az ide látogatóból, mintha valahol egy egzotikus szigeten lenne. Mindezt 4 km hosszan élvezheti az ide látogató.

Ilyen is van Európában csodálkoztunk, aztán rájöttünk a kulcs nyitjára :

A Homok azért fehér és tenger pedig türkiz kék, mert a parton egy hatalmas mészkőt előállító gyár van. A termelés során pedig rengeteg mészkő került a partra és a vízbe egyaránt. A gyár azóta már nem működik. Megállapították, hogy a víz minősége nem káros a fürdőzőkre, bár erről is megoszlóak a vélemények. Mindenkinek ajánlom nézze meg ezt a csodát, higgyétek el nem fogjátok megbánni, mi se bántuk meg egyszerűen gyönyörű.

A 10 nap alatt ellátogattunk még Luccaba is. Most erről is írok pár mondatot.

Lucca

Sok olasz várossal (főleg a szomszédos Pisával és Firenzével) ellentétben még nem özönlötték el a turisták, a városfal mögött azonban egy igazi ékszerdoboz rejtőzik. Elbűvölő szűk utcácskák, terek, tetőteraszok, templomok, tornyok, hangulatos kávézók, éttermek, üzletek, igazi olasz hangulat.

Amit mi megnéztünk és mindenkinek aki erre jár ajánlom, hogy mindenképp nézze meg az a:( leírás forrása a cartourmagazin)

A 16-17. században épült 4,2 kilométer hosszú masszív középkori városfal, melyet egykor 12 bástya védett, és 6 kapuján lehetett ki- illetve bejutni az óvárosba. Eredetileg a firenzeiek elleni védelem céljából épült, de sosem volt rá szükség, viszont jól megvédte a várost az 1812-es nagy árvíz idején. Az egykori vizes árkokat mára betemették, helyükön parkokat és egy kis csörgedező patakot lehet látni. A fal tetején sport és futópályákat, kis vendéglátóhelyeket lehet találni.

Dóm: Lucca város fő székesegyháza a San Martino dóm, nagyon szépen példázza a középkor toszkánai templomépítészetét. Fehér és szürke márványból épült homlokzata aszimmetrikus a hozzá épült Campanile torony miatt. A homlokfal rendkívül díszes. Minden márvány oszlopát egyedileg faragták ki. Említésre méltóak a hónapokat jelző márvány táblák és egy szintén márványból készült lovas szobor. A templom belsejében őrzik a 12. századi fakeresztet a Volto Santot. A hátsó sekrestye részen pedig egy gyönyörű fehér márvány síremlék, az Ilaria del Caretto ejt ámulatba.

Puccini szülőháza: a Puccini család 1815-től élt Luccában. A bohém életvitelű Giacomo Puccini 1858-ban született és előbb helyben, majd Milánóban tanult. Első művét a Le villi-t is a városi színházban mutatták be 1884-ben. Szülőháza ma múzeumként működik, megtekinthető benne az egykori zongorája, régi kottái és kosztümök a Tosca, Turandot vagy Bohém élet előadásaiból. A ház előtti téren halk zene szól, egyik oldalán a zeneszerző ülő szobra látható.

San Martino dóm

Piombino nagyon jó emlék, majd még egyszer biztosan visszatérünk.

A Shiftyy-toursnaknak köszönhetően ma már sokkal kedvezőben tudunk utazni, azóta már rengeteg más helyett kipipáltunk a bakancslistánkról. Hamarosan újabb blogokkal jövök addig is nézd meg te is hogyan lehetsz Shiftyy-tours klub tag, hogyan tudod te is olcsón jóval a piaci ár alatt lefoglalni és eltölteni a szabadságodat bárhol a világon. Mindezt itt tudhatod meg.